Een paracetamol kopen bij de drogist (Online)!

Een paracetamol kopen bij de drogist?

Een paracetamol kopen kun je tegenwoordig eenvoudig zelf bij een drogist. Dit geneesmiddel wordt namelijk sinds 2019 niet meer vergoed vanuit de basisverzekering, waardoor je deze zelf aan moet schaffen indien je het geneesmiddel nodig hebt. Het is daarom goed om jezelf van tevoren in te lezen en aan de hand van tips jouw aankoop te doen.

Je kunt vrijwel overal paracetamol kopen

Een langere tijd kon je jouw paracetamols laten vergoeden door de verzekering. Doordat dit niet meer kan, moeten mensen zelf op zoek gaan naar paracetamols. Gelukkig zijn er veel verschillende winkels waar je een doosje paracetamol kopen kunt, zoals een supermarkt of drogist. De schappen liggen er vol mee, maar de prijs kan wel verschillen per winkel. Het is daarom verstandig om van tevoren te bekijken waar jij het goedkoopste uit bent voor jouw paracetamols.

Neem de juiste dosering of vraag een arts om hulp

Hierbij is het wel van belang dat je weet welke dosering voor jou geschikt is. Als dit altijd als recept uitgeschreven werd door jouw huisarts, dan kun je dit vaak op de doosjes terugvinden. Mocht je hier niet uitkomen, is het verstandig om met jouw huisarts te overleggen welke dosering je het beste kunt nemen, hoe vaak je het moet gebruiken en waar je op moet letten bij het kopen van dit geneesmiddel. Met het advies van jouw huisarts zul je daarom eenvoudig het goede doosje paracetamol kopen en nooit te veel innemen. Lees daarbij ook altijd de bijsluiter goed door voordat je de tabletten inneemt. Hier staat vaak ook in wat de maximale dagelijkse hoeveelheid is en welke bijwerkingen er eventueel kunnen optreden. 

Sommige paracetamols kun je uitsluitend op recept verkrijgen

Veel verpakkingen in de winkel bevatten een andere dosering dan jij nodig hebt. Je kunt daarom het beste berekenen hoeveel je van het middel moet gebruiken om aan de juiste dosis te komen. Aan de hand van het aantal tabletten dat jij per dag zou moeten innemen kun je beslissen hoeveel doosjes jij tegelijkertijd moet kopen om de week mee door te komen. Zo kun je bijvoorbeeld de 1000 mg variant niet bij de apotheek of drogist krijgen zonder recept. Wel kun je deze in zetpil variant aanschaffen. Deze kan echter in enkele gevallen niet goed door het lichaam opgenomen worden, waardoor je alsnog moet uitwijken naar jouw huisarts voor een recept.

Koop nooit bij onbetrouwbare drogisterijen

Paracetamols via het internet kopen zorgt voor extra risico’s. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren weet of de online drogist betrouwbaar is. Hiervoor zijn verschillende overzichten te vinden op internet. Hiermee voorkom je dat een ‘simpel’ geneesmiddel veel schadelijke gevolgen kan hebben en jouw situatie niet verbetert maar alleen maar verslechtert. Mocht je daarnaast twijfelen of je de juiste paracetamol kopen gaat, kun je altijd advies vragen bij jouw apotheek of drogist. Zo kun je bijvoorbeeld met de verpakking naar een medewerker lopen, waarna zij jou kunnen adviseren. Hierbij moet je wel altijd jouw medische redenen vertellen, zodat je het juiste advies krijgt op basis van jouw ziekte.